Purku- ja saneeraustyöt

Kattavaa palvelua asiakkaan tarpeiden mukaan

Purku- ja saneerauspurkutyöt

PTA Palvelut Oy on luotettava kumppani, jolta saat apua monenlaisiin purkutöihin. Toimintamme kattaa kaikki purkutöihin ja saneeraukseen liittyvät toimenpiteet, kuten kartoitukset, suunnitelmat, erikoispurkutyöt ja jätteiden oikean käsittelyn. Teemme rakennusten sisäisiä purku- ja muutostöitä, julkisivujen purkutöitä ja koko rakennusten purkutöitä. Toteutamme suuret linjasaneeraukset sekä pienet keikkatyöt. Toimimme ammattitaitoisesti sekä vastuullisesti.

Apunamme haastavissa kohteissa toimii myös Brokk- purkurobotti. Purkurobotilla onnistuu purkutyöt tehokkaasti ja nopeasti. Robotti on ympäripyörivä ja siinä voidaan käyttää esimerkiksi vasaraa, betonisaksia, purkusaksia, kahmaria tai kauhaa. Purkurobotti on voimakas tehopakkaus, joka pystyy työskentelemään monenlaisissa kohteissa. Asiantuntijamme kartoittavat tilanteen aina tapauskohtaisesti ja arvioivat, kuinka purkutyöt kannattaisi toteuttaa.

Asbesti- ja haitta-ainetyöt

Olemme rekisteröity ja valtuutettu asbestinpurkaja

Asbesti- ja haitta-ainetyöt

Hoidamme luotettavasti kaikki asbestin ja muiden haastavien haitta-aineiden (PAH, PCB, lyijy ja muut raskasmetallit) purkutyöt. Lain mukaan kaikkiin ennen vuotta 1994 rakennettuihin kiinteistöihin on ennen remontti-, poraus- ja purkutöitä tehtävä asbestikartoitus. Asbestitilojen purkutöitä saavat tehdä vain siihen rekisteröidyt ammattilaiset. Yrityksemme on rekisteröity ja valtuutettu asbestinpurkaja. Henkilökuntamme on koulutettua ja ammattitaitoista. Toteutamme työt aina huolellisesti annettuja määräyksiä noudattaen.

Ennen asbestipurkutyötä tehdään aina haitta-ainekartoitus, ennakkoilmoitus sekä turvallisuussuunnitelma. Purkutyö tehdään hyvin suojattuna ja mahdollisimman pölyttömästi. Jätteet pakkaamme aina asianmukaisesti ja toimitamme ne puolestasi jätteenkäsittelylaitokselle. Purkutyön jälkeen siivoamme paikat huolellisesti ja suoritamme lopuksi purkutilasta puhtaan ilmanäytetutkimuksen. Kauttamme voit tilata myös pelkän haitta-ainekartoituksen.

Timanttisahaus- ja poraustyöst

Poraukset, sahaukset, hionnat tarkasti ja siististi

Timanttisahaus- ja poraustyöt

Timanttiporaus

Timanttiporaus on rakenneystävällinen ja pölytön tapa tehdä muutostöitä. Timanttiporalla voidaan toteuttaa millintarkat läpiviennit seinään, kattoon ja lattiaan. Timanttiporausta käytetään muun muassa betonin, tiilen ja luonnonkiven poraamiseen. Meiltä saat ammattilaisen tekemät laadukkaat timanttiporaukset sovitussa aikataulussa.

Timanttisahaus

Timanttisahaus on oiva valinta silloin, kun halutaan sahata siististi ja pölyttömästi. Timanttisahausta käytetään muun muassa betonin, tiilen, luonnonkiven ja asfaltin sahaukseen. Timanttisahalla voidaan tehdä muun muassa ikkuna- ja oviaukkojen muutostöitä, lattian sahauksia sekä urien sahauksia eli roilotuksia.

Timanttihionta

Timanttihionta sopii esimerkiksi seinä- ja lattiapinnan tasoitteiden, pien, liiman ja maalien poistoon. Mikäli hionta ei riitä, käytämme jyrsintä. Jyrsimellä voidaan poistaa tehokkaasti haastavat lattiapinnat, jotka vaativat paksumman kerroksen poistamista.

Teollisuuspalvelut

Monenlaisia palveluita pieniin ja suuriin tarpeisiin

Teollisuuspalvelut

Tarjoamme osaamista moniin eri teollisuusalan tarpeisiin. Meiltä voit tilata esimerkiksi kunnossapidon aputöitä sekä puhtaanapidon palveluita. Meillä on resurssit palvella isoja teollisuusalan asiakkaita sekä kokemusta haastavien kohteiden hoitamisesta.

Suurtehoimurointi

Jätteenpoistoa kustannustehokkaasti. Suurtehoimuroinnilla voidaan poistaa jätteet haastavistakin paikoista, ja se sopii moneen erilaiseen työhön. Suurtehoimuroinnilla poistat vaivattomasti muun muassa eristevillat, sahanpurut, murskeet ja hiekat. Suurtehoimuroinnilla säästyt pölyltä ja turhalta työltä.

Erikoispuhdistus

Meiltä voit tilata erilaisia erikoispuhdistuspalveluja. Teemme muun muassa desinfiointia, hajun poistoa ja hankalien kohteiden tehosiivouksia.

Kuorma-auto ja nosturityöt

Luotettavaa ja paikallista palvelua

Kuorma-auto ja nosturityöt

Kuorma-autopalveluiden pääsääntoinen toimialue on Kainuussa.

Palvelun voi tilata soittamalla tilausnumeroon 040 518 8816.

Kuljetuspalvelut

Kuljetamme esimerkiksi työmaakoneita, telineitä, nostimia ja rakennustarvikkeita. 4-akselinen täysperävaunulavetti ajorampeilla mahdollistaa suurempien koneiden ja materiaalien kuljetukset. Työtilaus on mahdollista toteuttaa nopeallakin aikataululla.

Nosturipalvelut

Nostokalustonamme on 18 tm, 40 tm ja 80 tm nosturit, joiden ulottuvuus on 35 metriin asti. Nosturiautolla onnistuvat tavaran nostot, henkilökorityöt sekä kouratyöt. Nosturilla saamme nostettua tarvikkeet korkealle katolle nopeasti ja turvallisesti.

Vaihtolavapalvelut

Palveluja moneen tarkoitukseen. Toimitamme vaihtolavan tilaamaasi kohteeseen, tyhjennämme sen sovitusti ja noudamme pois. Vaihtolavan voi tilata esimerkiksi rakennustyömaalle, purkukohteeseen, varaston siivoukseen tai taloyhtiön pihan siivoustalkoisiin. Pienempään roskantyhjennystarpeeseen toimitamme kuution kokoisia suursäkkejä, jotka kantavat jopa 1 000 kilon jätekuorman. Suursäkit toimitetaan tilauksen mukaan ja noudetaan nosturiautolla tyhjennettäviksi.

Mittaus- ja kartoitustyöt

Turvalliseen asuntokauppaan

Mittaus- ja kartoitustyöt

Asuntokauppa edellyttää pääsääntöisesti kosteusmittauksen tai kuntotarkastuksen asuntokaupan yhteydessä. Kauttamme saat tilattua esimerkiksi rakennuksien kuntotarkastukset, rakennuksien kuntotutkimukset, kosteusmittaukset, energiatodistukset sekä haitta-ainekartoitukset. Asunto-osakehuoneistoille riittää vesipisteiden alueiden kosteusmittaus, koska asunto-osakeyhtiö on rakenteiden varsinainen omistaja. Tarjoamme kattavat rakentamisen asiantuntijapalvelut kuten korjausrakentamisen suunnittelun, remonttien valvonnan sekä uudiskohteiden vastaavana työnjohtajana toimimisen.

Soita ja kysy lisää:

Aki Leinonen 040 151 4105

Kosteusmittaus

Suoritamme asuntojen sekä rakenteiden kosteusmittauksia. Myytäviin asunto-osakkeisiin teemme pintapuolisen kosteuskartoituksen, jonka tarkoitus on selvittää, onko myytävässä kohteessa viitteitä kosteusvaurioista. Mittausmenetelmät ovat pintamittaus, viiltomittaus tai pikamittaus rakenteeseen poratusta reiästä. Mittauksesta kirjoitetaan kirjallinen raportti.

Kosteusvauriokohteisiin teemme kosteusvaurion laajuuden ja syyn selvittämisiä. Kauttamme myös kuivatukset ja vauriokorjaukset. Mittausmenetelmät ovat pintamittaus, viiltomittaus, pikamittaus rakenteeseen poratusta reiästä, porareikämittaus sekä rakenteen avaukset. Mittauksesta kirjoitetaan kirjallinen raportti.

Uudis- ja remonttikohteisiin rakenteiden kosteudenmittauksella voimme todeta rakenteen kuivamisen ja mahdollisuuden pinnoittaa rakenne, esimerkiksi vesieristeellä tai muovimatolla. Mittausmenetelmät ovat porareikä- ja näytepalamittaus. Mittauksesta kirjoitetaan kirjallinen raportti.

Kuntotarkastus

Kauttamme saat luotettavat rakenteiden ja asuntojen kuntotarkastukset.

Omakotitalon asuntokaupassa kuntotarkastus toteutetaan KH90-00393 Kuntotarkastus asuntokaupan yhteydessä -ohjekortin mukaisesti. Kuntotarkastus kertoo, missä kunnossa rakennus ja tekniikka on verrattuna rakennus-/kunnostusaikaan sekä sen aikaiseen rakennuskäytäntöön. Kuntotarkastuksessa voidaan tarvittaessa tehdä pieniä rakenteellisia avauksia.

Kuntotarkastuksesta kirjoitetaan aina kirjallinen raportti.

Rakenteiden kuntotutkimus

Kauttamme saat tarkemmat rakenteiden ja niiden osien kuntotutkimukset. Mikäli rakennuksessa tai jossain rakenteen osassa on syytä epäillä vikaa tai vauriota, teemme tarvittavat rakenteelliset tutkimukset Ympäristöopas 2016 mukaisesti. Kuntotutkimuksessa rakenne avataan ja sen tila tarkastetaan. Kuntotutkimus tehdään erillisen tutkimussuunnitelman mukaisesti.

Esimerkkinä valesokkelirakenteen tutkimus. Ensin tehdään tutkimussuunnitelma, jossa päätetään avauskohdat, tutkimusmenetelmät, tarvittavat suojaukset ja muut mahdolliset toimenpiteet. Tämän jälkeen tehdään tarvittavat toimenpiteet kohteella. Kuntotutkimus edellyttää yleensä useampia rakenneavauksia ja mahdollisesti materiaalinäytteiden tutkimista laboratoriossa. Lopuksi laaditaan raportti ja se käydään läpi yhdessä asiakkaan kanssa.

Kuntotutkimuksella selvitetään, onko rakenteissa vikoja tai vaurioita, sekä niiden laajuus. Näin saadaan todellisuuteen pohjautuva tieto, jonka perusteella voidaan suunnitella tarvittavat korjaustoimet ja niiden laajuus.

Energiatodistus

Käytössäsi on meidän sertifioidut energiatodistuksen laatijamme.

Lakisääteisesti, olemassa oleville taloille tarvitaan myynnin tai vuokrauksen yhteydessä energiatodistus. Todistuksen laatii pätevöitynyt energiatodistuksen laatija. Energiatodistus auttaa kuluttajia vertailemaan rakennusten energiatehokkuutta.

Asbesti- ja haitta-ainekartoitus

Lain mukaan kaikkiin ennen vuotta 1994 rakennettuihin kiinteistöihin on ennen remontti-, poraus- ja purkutöitä tehtävä asbestikartoitus.

Kauttamme saat kattavan ja asiantuntevan asbesti- ja haitta-ainekartoituksen, jossa selvitetään sisältävätkö kartoitettavat rakenteet asbestia tai muita haitta-aineita. Kartoituksessa rakenteesta otetaan näyte, joka lähetetään laboratorioon tutkittavaksi. Kartoituksesta tehdään aina kirjallinen raportti.

Kauttamme myös asbesti- ja haitta-aineiden purkutyöt.

Rakentamisen valvonta

Lain mukaan rakennuslupaa edellyttävässä rakennustyössä on oltava vastaava työnjohtaja, jonka hyväksyy rakennusvalvontaviranomainen ennen rakennustöiden aloittamista. Vastaava työnjohtaja on vastuussa rakennustyön kokonaisuudesta ja laadusta. Vastaavan työnjohtajan tehtäviin kuuluu huolehtia, että rakennustyö tehdään myönnetyn rakennusluvan, rakentamista koskevien säännösten ja määräysten sekä hyvän rakennustavan mukaisesti.

Rakennus- tai korjaushankkeessa voidaan käyttää erikseen valvojaa, joka valvoo hankkeessa tilaajan etujen toteutumista. Valvoja voidaan ottaa mukaan varsinaisien rakennuskohteiden lisäksi pienempiin saneerauksiin esimerkiksi kylpyhuone- tai kattoremonttiin.

Kysy kauttamme rakentamisen valvontaan liittyviä palveluita.